Mit mondott az azeri baltás gyilkosról a terrorelhárítás?

A parlament évadnyitó ülésén is téma lesz az azeri baltás gyilkos kiadatása. Képes lesz-e megvédeni a terrorelhárítás a magyar polgárokat egy elhibázott kormányzati lépés következményeitől - kérdezi Harangozó Tamás (MSZP) a szakminisztereket.

Azonnali kérdést intéz a parlament évadnyitó ülésnapján a külügy- és a belügyminiszterhez Harangozó Tamás szocialista képviselő az azeri baltás gyilkos kiadatásával kapcsolatban. Mint azt a képviselő lapunknak elöljáróban elmondta: többek között arra kíváncsi, hogy számoltak-e az illetékes minisztériumok, és maga a kormány azzal a lehetőséggel, hogy már a hazaérkezése után azonnal szabadlábra helyezik az azeriek a hazájában a gyilkosság elkövetése óta nemzeti hősként ünnepelt Safarovot?

Harangozó mindemellett arra a kérdésre is szeretne választ kapni, hogy a döntés előkészítésekor mérlegelték-e különféle hatóságok, szervezetek és szolgálatok véleményét, egyáltalán kikérték-e a véleményüket, s mérlegelték-e a döntés esetleges diplomáciai, biztonságpolitikai, közbiztonsági veszélyeit? Megkérdezték-e például a Terrorelhárítási Központot, hogy milyen reakciókat válthat ki a magyar lépés az örmény szélsőségesekből.

Harangozó emlékeztetett rá: az ASALA nevű örmény terrorszervezet nemrég életveszélyesen megfenyegette a budapesti azeri követség munkatársait. Jelezte-e előre ennek a lehetőségét a TEK és képes lesz-e a „szuperrendőrség” megakadályozni egy esetleges terrorcselekményt, s megvédeni a polgárokat egy elhibázott külpolitikai lépés következményeitől.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.