Mit kívánnak a BKV dolgozói?

Csütörtökön hajnali fél öttől délután egy óráig hirdettek sztrájkot a BKV buszos szakszervezetei. Garanciákat követelnek a társaság anyagi gondjainak megoldására. Összefoglaltuk a vitás pontokat.


1. Szülessen törvényi szabályozás a városi közlekedés finanszírozásának rendezésére.

A BKV válasza: A törvényi szabályozásért a BKV is lobbizik.


2. Az állam növelje a normatív támogatást és a finanszírozás átalakításával teremtse meg a cég stabil működését.

A BKV válasza: A cégvezetés folyamatosan tárgyal a Pénzügyminisztérium, a közlekedési tárca, valamint a tulajdonos képviselőivel arról, hogy oldódjék meg a probléma.

3. 30 milliárd forint azonnali gyorssegélyre van szüksége a cégnek, hogy az idei és a következő évi tervezett hiányt pótolni tudják, és ne kerüljön veszélybe a BKV működése.

A BKV válasza: A BKV jelenleg több járatot üzemeltet, mint amennyire az utasok által befizetett menetdíj, illetve a költségvetési támogatások fedezetet adnak.

4. A főváros vállalja át a BKV 80 milliárdos tartozásából keletkezett kamatterheket, vagy ennek megfelelő támogatással segítse a cég működését.

A BKV válasza: A BKV működés alapú finanszírozása egyre fontosabb, hogy ne romoljon tovább a cég pénzügyi és műszaki helyzete.

5. A főváros ne a jegyárak növelésével pótolja a cég működéséhez hiányzó költségeket, hanem hozzon létre külön alapot, amely fedezetül szolgálhatna a BKV működéséhez.

A BKV válasza: A jegyárakat tovább már nem nagyon lehet emelni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.