Mit keresett az igazságügyi államtitkár az igazságszolgáltatási tanács irodáiban?

Felnyittatta az igazságügyi államtitkár csütörtökön az Országos Igazságszolgáltatási Tanács hivatalának több irodáját. A hivatal december 31-ével távozó vezetője a szakminisztertől az eset kivizsgálását kérte.

Több irodát felnyittatott az Országos Igazságszolgáltatási Tanács (OIT) hivatalának Budapest V. kerületében levő, részben a tárcával közösen használt épületében a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium területi közigazgatásért és választásokért felelős államtitkára csütörtökön. Szabó Erika a távollevő hivatalvezető szobáját is kinyittatta.

Információnk szerint az államtitkár állítólag elismerte, hogy jogtalanul lépett be ezekbe a helyiségekbe, de látogatásának célját illetően nem adott bővebb felvilágosítást.

Értesülésünket Szűcs Péter, az OIT sajtófőnöke is megerősítette. Elmondta ugyanakkor, hogy a hivatal vezetője, Matheidesz Ilona az esetről levélben tájékoztatta Navracsics Tibor minisztert, jelezve: elvárja, hogy a tárcavezető saját hatáskörében vizsgálja ki a történteket.

A bírósági rendszer jövő évi átalakításának része, hogy az OIT megszűnik, és jogutódja az Országos Bírósági Hivatal lesz, amelynek élére a parlament a napokban Handó Tündét, Szájer József fideszes EP-képviselő feleségét választotta meg. Az új elnök saját hatáskörben dönthet majd egyebek mellett a bírói pályázatok kiírásáról, a bírák kinevezésére vonatkozó előterjesztésekről, bírák áthelyezéséről, a vezetői kinevezésekről, vizsgálat elrendeléséről.

Úgy tudjuk, Handó Tünde hivatalosan még nem kereste fel új hivatalát. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.