Mit mondtak a vidéken szavazó politikusok?

A bedobás előtt a fényképezőgépeknek hosszan kitartott szavazólap, elszánt mosoly és rövid nyilatkozatok. A vidéken szavazó politikusok mondataiból idézünk.

„A népszavazás kapcsán sokszor kérdezték tőlem, hogy valóban az európai uniós tagság-e a tét, de amikor a kérdést megmutattam kollégáimnak, ismerőseimnek, mindannyian belátták, hogy ebben a kérdésben akár népszavazás is lehet. Az ország belügye, hogy a belső döntéshozatali eljárásait hogyan szabályozza."

(Navracsics Tibor, az Európai Bizottság biztosa a veol.hu portálnak)

„Ellenzem azt, hogy átadjuk az egyik legalapvetőbb jogunk gyakorlását valaki másnak, mert bizony a brüsszeli bürokrácia az valaki más. Ők nem mi vagyunk, hiszen más érdekeik, más megfontolásaik vannak, más elvek vezérlik őket."

(Hende Csaba országgyűlési képviselő, volt miniszter a frisss. hu portálnak.)

„Az igen ugyanakkor kormányellenes szavazat is. Aki azt akarja kifejezni, hogy elégedetlen az Orbán-rendszerrel, az igennel szavaz ma, mert ez a politikai cselekvés, míg az érvénytelen szavazat vagy az otthon maradás passzivitás."

(Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt elnöke Gyöngyösön, delmagyar.hu)

"„...lehet Alaptörvény-módosítás, törvénymódosítás, sarkalatos törvény, sima feles törvény, országgyűlés határozat, vagy kötelező mandátum adása a kormánynak .

(Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője Debrecenben, MTI)

 


Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.