Miskolcon kiakadtak a "házi kedvenc" kinevezésén

A szocialisták felszólítják Miskolc fideszes városvezetőit, hogy „ne lapítsanak, álljanak ki a miskolciakért, vegyék tudomásul, hogy házi kedvencüket rajtuk kívül senki sem akarja iskolaigazgatónak". Áll a bál Dávid Enikő igazgatói kinevezése miatt, akinek a pályázatát senki sem támogatta, a Klik mégis kinevezte.

- Követeljük, hogy a Klik azonnali hatállyal vonja vissza a szakmailag és emberileg is alkalmatlan Dávid Enikő igazgatói kinevezését. Nem várunk magyarázatot, mert arra nincs ésszerű magyarázat, hogy miért neveznek ki egy jól működő intézmény élére egy olyan igazgatót, aki a szülők beszámolója szerint a tanításra alkalmatlan, a pedagógusok tapasztalatai szerint pedig bosszúálló, fenyegetőző, vezetésre alkalmatlan személy. Ráadásul semmi köze sincs sem a Kazinczyhoz, sem a miskolctapolcai tagiskolához, nem is ismeri az intézményt, az ott dolgozókat, a gyerekeket - mondta az Észak Online tudósítása szerint Földesi Norbert, Miskolc avasi önkormányzati képviselője, az MSZP frakcióvezetője mai sajtótájékoztatóján.

A lap megjegyzi: a szocialista politikus annak kapcsán beszélt erről, hogy országos botrány kerekedett Dávid Enikő iskolaigazgatói kinevezéséből, akit annak ellenére bíztak meg a Kazinczy Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola vezetésével, hogy a pályázatát senki sem támogatta, mi több, a Klebelsberg Intézménykezelő Központ eredménytelennek is nyilvánította.

Ennek ellenére a Klik mégis kinevezte Dávid Enikőt, s nem hagyta, hogy az intézményt jól ismerő általános igazgatóhelyettes irányítson addig, amíg egy új pályázaton meg nem választják az igazgatót.

Dávid Enikő ügyében a szülői munkaközösség nyílt levelet írt az illetékes miniszternek, melyben megkérdőjelezik az eljárás törvényességét, s ragaszkodnak ahhoz, hogy „az új igazgatói pályázat kiírásáig a jogszabályok szerint az általános igazgatóhelyettes vezetése alatt működjön tovább az iskola."

Az online újság emlékeztet rá, hogy Dávid Enikő, aki mindeddig a Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola történelem–énekzene–karvezető szakos tanáraként dolgozott, nem először próbálkozik igazgatói tisztség elnyerésével. 2012-ben a Földes Ferenc Gimnázium igazgatója szeretett volna lenni, de pályázatát nem támogatták sem a pedagógusok, sem pedig az alkalmazotti kör. A fideszes városvezetés így nem merte kinevezni, a döntést áthárította az éppen akkor alakuló Klik-re. Az eredmény ismert: a városvezetés által nem támogatott korábbi igazgató, Veres Pál irányíthatja az országos hírű gimnáziumot mind a mai napig.

Földesi csütörtöki sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy dr. Varga László szocialista országgyűlési képviselővel közösen felszólítják a Klik-et, hozza nyilvánosságra a pályázati dokumentációt, az eredménytelenség okát, s azt a megbízási szerződést is, amit Dávid Enikő kezébe nyomtak. Felmerül ugyanis a törvénysértés gyanúja.

A szocialista képviselő felszólította dr. Kriza Ákos polgármestert és Csöbör Katalint, az Avas országgyűlési képviselőjét, hogy „ne lapítsanak, álljanak ki a miskolciakért, vegyék tudomásul, hogy házi kedvencüket rajtuk kívül senki sem akarja iskolaigazgatónak."

Követelte, hogy kérjenek elnézést az avasi szülőktől, a gyerekektől, „s Balog emberminiszteren keresztül pedig intéztessék el, hogy a Klik vonja vissza Dávid Enikő kinevezését." Követelte azt is, hogy hagyják abba az iskola dolgozóinak megfélemlítését: tudomása szerint azzal fenyegetik a pedagógusokat, alkalmazottakat, hogy kirúgják őket, ha Dávid Enikő ügyében újabb, Dávid Enikő számára kellemetlen információk szivárognak ki az iskolából.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.