Miskolci paneltűz: másodfokon a nógrádi katasztrófavédelem vizsgálja az ügyet

A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot jelölték ki a fellebbezések alapján lezajló felülvizsgálat lefolytatására a három emberéletet követelő, augusztusi miskolci paneltűz ügyében.

 A Borsod megyei katasztrófavédelmi igazgatóság helyettes vezetője, Kohánka István közölte: az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) jelölte ki a másodfokon eljáró Nógrád megyei hatóságot. Azért kérték más igazgatóság kijelölését, hogy az elfogultság kérdése fel se merüljön. Az ügy iratait megküldték, a Nógrád megyei igazgatóságnak a kézhezvételtől számítva 22 napon belül kell nyilatkoznia az ügyben.

Kohánka István arról is beszámolt, a Borsod megyei igazgatósághoz két olyan beadvány érkezett, amelyben fellebbeztek a miskolci tűzeset kapcsán. Az egyiket - amelyet lakók egy csoportja nyújtott be, akik nem fogadták el a vizsgálati eredményt - 24 család írta alá. A másik fellebbezést az a férfi nyújtotta be, akinek a felesége és két gyermeke meghalt a tűzben; füstmérgezést szenvedtek. Mindkét beadvány érvényes - ismertette a helyettes vezető.

A Borsod megyei rendőr-főkapitányság hétfőn tájékoztatott arról, hogy több ember halálát okozó gondatlan közveszélyokozás vétségének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a miskolci tűzeset ügyében; a tüzet emberi mulasztás okozhatta.

A miskolci tűzoltóság - szeptember végi - vizsgálati eredménye alapján a feltételezés szerint dohányzás vagy nyílt láng használata volt a tűz kiváltó oka. Ez azonban nem bizonyítható, így a szakemberek azt állapították meg, hogy a tűz keletkezésének oka ismeretlen.

A tűz augusztus 15-én keletkezett a miskolci Középszer utcában, egy lakóházban. Füstmérgezésben a helyszínen életét vesztette egy 39 éves asszony és 13 éves fia, később a kórházban meghalt a nő 16 éves lánya is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.