Belföld: Miskolci sztrájk: zsarolás-íze van a vezérigazgató levelének - NOL.hu
 

Miskolci sztrájk: zsarolás-íze van a vezérigazgató levelének

A sztrájkról szóló tárgyalások közepette érdekes levelet küldött közel háromezer dolgozójának a miskolci városi közlekedésért felelős cég, az MVK vezérigazgatója.
„Tisztelt Kollégám! A vállalat jelenleg is fenntartja ajánlatát a 3%-os béremelésre, a kafetériára és a prémiumokra is, miközben a karácsonyi jutalmat is kifizettük. Ugyanezt az ajánlatot minden holding vállalat elfogadta, csak az MVK szakszervezetei nem, ezért őszinte sajnálatomra jelenleg nem a nyugalmas építkezés korszakát éljük. Még nagyobb aggodalommal tölt el, hogy a szakszervezetek sztrájkra készülnek, így a dolgozók bére nem emelkedni fog, hanem a sztrájk alatt a résztvevők sem fizetést, sem kafetériát nem fognak kapni, mert a sztrájktörvény nem engedi. Úgy érzem jelen helyzetben mindenki részéről bölcsességre és tisztánlátásra van szükség. Kollegiális üdvözlettel, Singlár Zsolt vezérigazgató.”

A levélből úgy tűnik, mintha minden rendben lenne a cég háza táján, csak a szakszervezetek „izgágasága” kelti a zavart. Nos, megkérdeztük a levélről Zelenka Lászlót, a Miskolci Autóbusz- és Villamosvezetők Érdekvédelmi Szervezete elnökét, aki miskolci tudósítónknak azt mondta: a vezérigazgató erősen csúsztat.

– A háromszázalékos bérfejlesztést idén januártól ígérik, miközben az érvényes megállapodásunk szerint a pénz 2015. január elsejétől járna visszamenőlegesen. Mi a ki nem fizetett, jogos jussunkért harcolunk, ami a cég költségvetésében jelentéktelen összeg, mindössze nyolcmillió forint az összes dolgozóra vonatkoztatva.

Zelenka hozzátette: megkapták a tulajdonostól a járatszámokra vonatkozó adatokat, s most várják az MVK ajánlatát az elégséges szolgáltatások mértékéről. Egyelőre messze a két álláspont: az MVK 88, míg a szakszervezet 66 százalékos teljesítményt tartana elfogadhatónak a munkabeszüntetések idejére.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér