Miskolc: az év legnagyobb segélyprogramja

Az Ökumenikus Segélyszervezet az idén Miskolcon indította el legnagyobb országos segélyprogramját, az EU-élelmiszersegély programot, amelynek keretében szerdán ezer miskolci rászorulónak adtak át tartós élelmiszerekből, lisztből, tésztából, cukorból és kenyérlapból összeállított, egyenként tízkilós csomagot.

Ebben az évben 400 településen 700 millió forint értékű élelmiszert oszt ki az Ökumenikus Segélyszervezet, az adományok idén is több százezer rászorulónak nyújtanak kézzel fogható segítséget - mondta Lehel László, a szervezet elnök-igazgatója a helyszínen.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye 55 településén összesen 180 tonna adományt ad át a következő hetekben az Ökumenikus Segélyszervezet.

Lehel László arról is szólt, hogy a segélyszervezet nyolc éve vesz részt az EU-élelmiszersegély programban. Évente országszerte több százezer létminimum alatt élő, hátrányos helyzetű gyermek családja, valamint kisnyugdíjasok kapnak egyenként több ezer forint értékben tartós élelmiszert.

Az idén kiosztandó 1500 tonnával együtt a segélyszervezet 8 esztendő alatt összesen mintegy 13 ezer tonna tartós élelmiszert juttatott és juttat el 4 milliárd forint értékben 610 település több mint 2 millió rászorulójához.

Az Európai Unió által finanszírozott EU-élelmiszersegély programot a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) szervezi, az országos jótékonysági akció keretében az élelmiszereket tartalmazó csomagokat az MVH a vele - nyertes pályázat alapján - szerződött segélyszervezetek közreműködésével juttatja el a magyarországi rászorulók részére.

A következő napokban Debrecenben, Gyulán, Szolnokon, Kaposváron folytatódik az adományok átadása.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.