Mire készül Rogán Antal?

A Demokratikus Koalíció (DK) álláspontja szerint az V. kerületi önkormányzat szavazatokat vásárol az őszi önkormányzati választásokra azzal, hogy 10 ezer forint ajándékot ad a kerületi nyugdíjasoknak az Idősek Világnapján.
Kerék-Bárczy Szabolcs, az ellenzéki párt elnökségi tagja hétfőn azt közölte az MTI-vel, hogy helyesnek tartják, ha egy önkormányzat támogatja rászoruló polgárait, azt azonban kifogásolta, hogy ezt nem nyár elején vagy karácsonykor teszi, hanem az önkormányzati választás előtt.

A DK-s politikus szerint Rogán Antal leköszönő polgármester nem támogatást nyújt, hanem "közpénzből szavazatokat vásárol reménybeli utódja számára". Azt írta: tiltakoznak a "nyilvánvaló választási visszaélés ellen", s különösen az ellen, hogy "a Fidesz megvásárolhatónak, ráadásul ilyen olcsón megvásárolhatónak" tekintse a belváros-lipótvárosi nyugdíjasok szavazatát.

A hír megjelenését követően az V. kerület önkormányzata közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe. Álláspontjuk szerint a DK "meg akarja vonni a támogatásokat" a belvárosi nyugdíjasoktól, Kerék-Bárcy már márciusban kifogásolta a nyugdíjasok húsvéti - egyébként szintén nem sokkal a választások előttre időzített - támogatását.

A kerület vezetése azt is közölte: 2006 óta folyamatosan támogatja a nyugdíjasokat és a gyermeket nevelőket, előbbiek esetében fűtéstámogatás formájában, utóbbiaknál bérlettámogatással, ingyen tankönyvvel, valamint a beiratkozás támogatásával segítenek. Ezeket az intézkedéseket, mint írják, a kerületi baloldal képviselői nem szavazták meg, Gyurcsány Ferenc kormánya idején, 2006 és 2010 között pedig adó is sújtotta a támogatásokat.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.