Mínuszokra is készülni kell a hétvégén

Kevésbé csapadékos, ködös és hűvösebb lesz a hétvége időjárása, a leghidegebb órákban több helyen mínuszokra is készülni kell - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtöki előrejelzéséből.

Csütörtök éjszaka egyre kevesebb helyen várható csapadék, pénteken reggelig azonban a Dunántúl legnagyobb részén, a déli megyékben és a Tiszántúl felett borult marad az ég. Hajnalban azokon a területeken, ahol felszakadozik a felhőzet köd képződhet.

Pénteken napközben már csak kisebb eső fordulhat elő, késő délutánra, kora estére mindenütt megszűnik a csapadék. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 2-7 Celsius fok között várható, de az Északi-középhegység nyugati felén helyenként akár mínusz 2 fokig is hűlhet a levegő. A nappali maximumok várhatóan 9-14 fok között alakulnak, délen lesz a legmelegebb.

Szombaton a ködfoltok feloszlása után kisüthet a nap, csapadék nem valószínű. A leghidegebb órákban mínusz 3 és plusz 3 fok között alakul a hőmérséklet, napközben 12-15 fokig melegszik a levegő.

A ködfoltok feloszlása után hosszabb-rövidebb időre vasárnap is kisüt a nap. Az ország nagyobb részén nem várható csapadék, de késő délutántól nyugaton szórványosan kialakulhat eső, záporeső. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 5, a maximum 12-16 fok között valószínű.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.