Mintaprogramot ír az új idősügyi biztos

Az idősek szociális biztonságát erősíti majd az az országos mintaprogram, amelynek kidolgozására Balog Zoltán miniszter adott megbízást.

Idősügyi miniszteri biztost nevezett ki Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője - közölte a tárca csütörtökön az MTI-vel. A miniszter a feladat ellátásával Jeneiné Rubovszky Csillát bízta meg, kinevezése fél évre, április 15-étől október 14-éig szól.

Mint írták, a miniszteri biztos feladata az idősek szociális biztonságát erősítő országos mintaprogram kidolgozása és bevezetése lesz. A közfoglalkoztatottak, közösségi szolgálatot végzők és önkéntesek segítségére épülő program célja, hogy főként a 80. életévüket betöltött idős emberek megőrizhessék önálló életvitelüket. A program segítségével próbálnak továbbá megoldást találni az idősek életkorából, mentális és egészségi állapotából eredő problémákra - ismertették.

Jeneiné Rubovszky Csilla, a Kereszténydemokrata Néppárt budapesti alelnöke, V. kerületi alpolgármester elsősorban család- és szociálpolitikával foglalkozik. A kisebbik kormánypárt április elején mutatta be a 80 évnél idősebb emberek otthoni ellátását és gondozását célzó programját, amelynek mintája egy V. kerületi projekt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.