Minőségi Újságírásért díj: kollégánk elismerése

Szalai Anna, a Népszabadság újságírója Idősotthonok között vándorúton című írása, valamint Gergely Zsófia Megvettem a saját fiam című, a Magyar Narancsban megjelent cikke nyerte el májusban a Minőségi Újságírásért díjat.

A díjat 1997-ben Dávid Péter kezdeményezésére a Philip Morris Magyarország Kft. alapította, és az elkövetkező 8 esztendőben mintegy 60 cikket és szerzőt tüntetett ki az "A hónap írása" névvel is illetett elismeréssel. A cég 2004-ben jelezte, hogy a következő évtől nem tudja a díj finanszírozását vállalni. Ekkor jött létre a díjat kezelő Minőségi Újságírásért Alapítvány. A díj támogatását 2005-től a PricewaterhouseCoopers (PWC) vállalta, ami lehetővé tette a díj honlapjának elindulását, a díjazott írásokból újabb kötetek megjelenését és a díj havi odaítélését. Öt sikeres esztendő után a PWC és az Alapítvány együttműködése véget ért. A Minőségi Újságírásért díj támogatását 2010-re a Vodafone Magyarország Zrt. vállalta.

A Minőségi Újságírásért Alapítvány által felkért zsűri – Bojtár B. Endre, Farkas Zoltán, Fehér Béla, Martin József Péter, Mészáros Antónia, Vizy Dorottya és Weyer Balázs – havonta egy írást díjaz, illetve ha egy hónapban nem találtak elismerésre méltó cikket, legközelebb két díjat adhatnak ki. Így történt májusban is: díjat kapott Szalai Anna a Népszabadságban megjelent Idősotthonok között vándorúton, valamint Gergely Zsófia Megvettem a saját fiam című, a Magyar Narancsban megjelent cikke.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.