Minőség Háza Díj a XIII. kerületnek

Elismerte a XIII. kerületi közszolgáltatásait a Magyar Minőség Társaság, amelyért a testület bírálóbizottsága 2010-re Magyar Minőség Háza Díjat adományozott az önkormányzatnak. A díjat Hiszékeny Dezső alpolgármester vette át.Angyalföld közleményében arról tájékoztatta lapunkat, a kerület kiemelt figyelmet fordít lakossági közszolgáltatásaira.

Ennek érdekében megkezdte és intézményeinél ösztönözte az ISO 9001 jelű minőségirányítási rendszer bevezetését és működtetését. Eredményeként 1999-ban Budapesten elsőként, az országban harmadikként kapott minőségbiztosításról szóló tanúsítványt.

Az önkormányzat és a polgármesteri hivatal minőségpolitikájának alapvető célkitűzése az ügyfélbarát, magas szakmai színvonalon tevékenykedő, szolgáltató közigazgatás megteremtése. Az önkormányzati intézményrendszer éltében mindennapivá vált a minőségirányítási rendszer valamilyen típusa, így a közszolgáltatást nyújtó intézményhálózat esetében a minőségirányítás teljes körű.

A rendszer, illetve az elsajátított minőségszemlélet biztosítja az ellenőrzött és javuló színvonalú működést, képes az azt igénybe vevők és a partnerek elégedettségének kiváltására. Az önkormányzat felismerte a minőségfejlesztésben rejlő előnyt, ezáltal szolgáltatást nyújtók és a szolgáltatást igénybe vevők minél szélesebb köre lett elégedettebb. A közösségi erőforrások felhasználása ellenőrizhető és áttekinthető, kiszámítható és számon kérhető – emlékeztet a kközlemény.

A kerület azt is hangsúlyozza, a díj fontos az önkormányzatnak, hiszen jelzi, hogy a hivatal és az intézményei egy korszerű, polgárbarát, helyi közszolgáltatást nyújtó rendszerré váltak. Ezáltal közvetlen hatást gyakorolnak a területén élő és dolgozó emberek életminőségére, közérzetére.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.