„Elzavarta az oroszokat, most meg visszahozta őket a spájzba”

A szónokok szerint legalább ezren gyűlhettek össze a miskolci Hősök terén, hogy tiltakozzanak a korrupció, az igazságtalan adórendszer, a sajtószabadság megsértése, az internet tervezett megsarcolása miatt.
Jól öltözött, zömmel középkorú és nyugdíjas résztvevők álltak az esőben, a demonstrációkra jellemző táblarengeteg nélkül.

– Nem számít, hogy hányan vagyunk, mert elegen vagyunk. Most ennyi ember jelezte nyíltan, hogy elege van, de legközelebb kétszer ennyien leszünk, s a következő alkalommal még többen. Orbánnak pedig tudnia kell: a csendes harag mindennél erősebb – fogalmazott az egyik felszólaló. Tősér Levente az adóterhek emelésének negatív gazdasági, szociológiai, társadalmi hatásairól és következményeiről beszélt.

Paszternák Ádám a Nemzeti Együttműködési Nyilatkozat első sorát idézte – „Legyen béke, szabadság, és egyetértés" –, amihez Orbánnak s az ő rendszerének mennie kell.

– Nagy Imre temetésén elzavarta az oroszokat, most meg visszahozta őket a spájzba – kiabáltak be erre a tömegből többen, majd kissé bátortalanul, de felhangzott az „Orbán takarodj!" A résztvevők hangosan pfújoltak, amikor a szónokok felidézték, hogy Zsiga Marcell – a város korábbi alpolgármestere – szerint meg lehet élni 47 ezer forintból.

– Minket kilakoltatnak, Rogán Antal háza eközben egyre nő. A mi gyerekeinktől elveszik az iskolát, Orbán lánya meg Svájcban tanul. A mi kórházainkba nem jut orvos és ápolónő, ők a magán-egészségügyben gyógyíttatják magukat. Az ő rendszerük nem a mi rendszerünk, ezt a rendszert meg kell dönteni, s új tartóoszlopokra pártsemleges demokráciát kell építeni – fogalmazott az egyik felszólaló.

Miskolcon megemlékeztek a nemrég elhunyt Rózsa Milán ellenzéki aktivistáról, majd a több száz fős tömeg a NAV helyi székháza elé vonult. Itt felolvasták és elhelyezték a civilek kiáltványát, melyben átláthatóságot, a milliárdos áfacsalások hitelt érdemlő kivizsgálását, és a vétkesek valós felelősségre vonását követelték.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.