Miniszterelnök-jelöltet választ a Jobbik

Miniszterelnök-jelöltet választ szombati - a párt megalakulásának 10. évfordulóját ünneplő - kongresszusán a Jobbik - jelentette be Novák Előd.

A több mint ezer jobbikos küldött titkos szavazással választja majd meg az ellenzéki párt miniszterelnök-jelöltjét, aki egyben a párt listavezetője is lesz a jövő évi országgyűlési választáson.

Novák Előd kiemelte: a Jobbik az egyedüli ellenzéki párt, amely az összes egyéni választókerületben biztosan fog jelöltet állítani. A Jobbik azoknak kíván a gyűjtőpártja lenni, akik a Fideszben és az MSZP-ben is csalódtak - mondta.

Ismertetése szerint a kongresszuson a párt alapszabályát is módosítják: mind az országos választmányban, mind a kongresszusban teljes értékű szavazati jogot kapnak a jövőben a külhoni Jobbik-tagok.

Emellett az idén először odaítélt Pongrátz Gergely-érdemkeresztet is átadják a kongresszuson két újabb díjazottnak. Novák Előd úgy fogalmazott: "a kormányzati hiányosságokat pótlandó" Szaniszló Ferencnek és Mészáros Istvánnak adják át a Jobbik által alapított elismerést.

Emlékeztetett: Szaniszló Ferenc újságírótól a kormány utólag visszavonta a március 15-én neki ítélt Táncsics-díjat. Mészáros Istvánt, az Új Magyar Gárda főkapitányát szeptember 27-én a Bács-Kiskun megyei közgyűlés tüntette ki a közösségért végzett áldozatos munkájáért a Bács-Kiskun Megye Közszolgálatáért díjjal, de azt a döntést követően néhány héttel visszavonták.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.