Mindszent perel a német szemét miatt

Nem nyugszik bele a mindszenti önkormányzat abba, hogy a város nyakán marad a 26 tonna német háztartási hulladék. Az ügy magyar szereplőjét perelik.

A helyi képviselőtestület úgy döntött, hogy amint lehet, perel, hogy megszabaduljon a szeméttől - mondta a Délmagyarországnak Hevesi Tamás, jegyző. Azt akarják, hogy az érintett cég vagy magánszemélyek vigyék el a hulladékot, végső esetben az önkormányzat intézkedik, de annak költségeit rájuk terhelnék.

A napilap felidézte: 2006-ban 26 tonna német szemetet raktak le a település szeméttelepén. A „csomag" Baden-Württenbergből jött az alföldi városba. Az országba összesen mintegy 4.100 tonna német háztartási hulladék érkezett. Csongrád megyében Mindszenten kívül Balástyán is "pihen" 20 tonna.

A mindszenti önkormányzat már mindent megtett, hogy megszabaduljon a hulladéktól, de hiába. A németek a Magyarországra érkezett mennyiség 56 százalékát elszállították és többre nem hajlandók, mondván ők fizettek a lerakásért, tehát a magyar fél is vállalja a ráeső rész kötelezettségét.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.