Mindenre van pénz, ami Orbán Viktornak fontos

Az MSZP arra kéri az oktatási, az egészségügyi és a kulturális intézmények vezetőit, hogy forduljanak kérelemmel a miniszterelnökhöz, mert a párt szerint "a kormány bukott gazdaságpolitikája ellenére" mindenre van pénz, ami Orbán Viktornak fontos.

"Ahol van pénz az 1800 fős Felcsút 3500 férőhelyes luxusstadionjára, van 75 milliárd forint hírhamisító közmédiára, ott talán van pénz az óvodák, iskolák, kórházak és művelődési házak fűtésére is" - fogalmazott csütörtöki közleményében Török Zsolt pártszóvivő, aki azt kifogásolta, hogy a kabinet újabb 700 millió forintot költ "pártpropagandára".

Az MSZP szóvivője bírálta a kormányt, amiért az akkor fordít pluszforrásokat kommunikációra, amikor az egyetemek a kormányzati forráskivonás miatt szénszünetet rendelnek el, vagy amikor "a nyugdíjasok az utazási kedvezményük elvonásától és a nyugdíjuk megadóztatásától tartanak".

A párt arra szólítja fel a kormányt, hogy nyilatkozzon: honnan vette a 700 millió forintot az újabb kifizetésre, és mire akarja fordítani azt. 

A Miniszterelnökség tájékoztatása szerint két részből álló közbeszerzési eljárást terveznek a 2013-2014. évi kommunikációs feladataikkal összefüggésben: az egyik, a szervezet kreatív feladatainak ellátásához kapcsolódó beszerzésre nettó 150 millió forint, a másik, médiavásárlásról szólóra nettó 550 millió forint áll rendelkezésre, a keretösszegtől mindkettő esetében plusz 90 százalék erejéig lehet eltérni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.