Mindenkit megkeres a Fidesz?

"Mindenkit szeretnénk felkeresni, minden potenciális választónkat. Tehát nemcsak ötszáz aláírást szeretnénk összegyűjteni körzetenként, hanem ennél lényegesen többet" – jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője.

Ezen a héten meglesz a Fidesz-KDNP országos listája, ám a kormánypártok a következő napokban fel akarják keresni az összes potenciális választójukat, azaz nemcsak a minimálisan szükséges ötszáz aláírást szeretnék összegyűjteni körzetenként - mondta Rogán Antal, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője.

Az áprilisi országgyűlési választáson jelöltként indulni szándékozóknak ajánlóíveken kell az induláshoz szükséges ötszáz érvényes támogató aláírást összegyűjteniük.
Az aláírásgyűjtés első napján Rogán Antal - aki a főváros 1-es számú választókerületében indul a Fidesz-KDNP jelöltjeként - újságírók előtt elmondta: hétfő délelőtt a Fidesz irodáiban mindenhol összegyűltek az aktivisták, és túlnyomó többségük már kézhez is kapta az ajánlóíveket.

"Mindenkit szeretnénk felkeresni, minden potenciális választónkat. Tehát nemcsak ötszáz aláírást szeretnénk összegyűjteni körzetenként, hanem ennél lényegesen többet" - hangsúlyozta, emlékeztetve, hogy a Fidesz-KDNP-nek még soha nem volt annyi önkéntese, mint a mostani kampányban, országosan több mint százezer, azon belül az 1-es számú budapesti választókerületben nyolcszáz. Utóbbiban, amely a főváros belső területeit foglalja magában, hétfő délig a jelöléshez szükséges számú aláírásnak már csaknem a kétharmada összegyűlt, így gyakorlatilag egy napon belül meglehet az ötszáz - tette hozzá a frakcióvezető, az V. kerület polgármestere, aki maga is gyűjtötte az aláírásokat a pártirodában.

Rogán Antal jobbnak tartja az új jelöltállítási módszert a korábbi ajánlószelvényes megoldásnál, mert - mint magyarázta - most minden választónak saját magának kell kitöltenie az ívet, amiből az következik, hogy biztosan ő az, aki az ajánlást megtette, nem pedig valaki más az ő cédulájával.


A kormánypártok országos listájáról a politikus azt mondta, az már a héten meglesz, de hogy pontosan mikor fogják leadni, az várhatóan kedden-szerdán derül ki.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.