Mindenki drogos, aki mást gondol a tűcseréről?

A józsefvárosi önkormányzat szerint úgy tűnik, a Liberálisok főpolgármester-jelöltje, Bodnár Zoltán is "beállt a droglobbi mögé", és jobban érdekli néhány kábítószer-fogyasztó, mint 80 ezer józsefvárosi egészsége.

A VIII. kerületi önkormányzat ezt arra reagálva közölte, hogy Bodnár Zoltán szerint járvány is kitörhet Budapesten a VIII. kerületi tűcsereprogram leállítása miatt.

Ha Bodnár Zoltán ismerné Józsefvárost, és alaposan tájékozódott volna, tisztában lenne azzal, hogy a járványveszélyt "a Kék Pont Alapítvány által folytatott tűosztogatás" okozta - írta az MTI-hez hétfőn eljuttatott válaszközleményében a Kocsis Máté (Fidesz-KDNP) vezette önkormányzat.

Kiemelték: az alapítvány 100 ezer tűt osztogatott szét, és ebből csak 30 ezret gyűjtött vissza, vagyis 70 ezer tű hevert szerteszét Józsefváros utcáin, parkjaiban, lépcsőházaiban, játszóterein, ezzel veszélyeztetve a kerületben élők, elsősorban a gyermekek biztonságát.

"Javasoljuk Bodnár Zoltánnak, hogy látogasson el a kerületbe, beszélgessen a józsefvárosiakkal, és kérdezze meg tőlük, hogy a Kék Pont Alapítvány tűosztogatása okozta a járványveszélyt, vagy az, hogy annak megszűnése után kevesebb lett a tű az utcákon" - írták, kijelentve, hogy a józsefvárosi önkormányzat a jogszabályokban meghatározott, a szenvedélybetegek "alacsonyküszöbű ellátásával" kapcsolatos minden feladatát ellátja más szervezetekkel együttműködve.

A VIII. kerületi önkormányzat tavaly arra hivatkozva szüntette meg a Kék Pont Alapítvánnyal az együttműködést, hogy a szervezet nem teljesítette vállalását, csak tűosztást folytatott, a drogszemét begyűjtéséből azonban nem vette ki a részét. Az önkormányzat korábbi tájékoztatása szerint új, hozzáértő szakmai partnerekkel folytatják a munkát.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.