Megjelent a száz legjobb magyar orvos listája

Haszon magazin összeállításának alapja a szakmabeliek véleménye volt. Szakorvosokat, kórházigazgatókat, intézetvezetőket kértek meg, hogy nyilatkozzanak, ők kiket sorolnak „a szakma krémjébe". A lap leszögezte, hogy a rangsort nem befolyásolta a gyógyszergyártók véleménye és pénzzel sem lehetett megvenni rajta a helyeket. Számítottak viszont a külföldi tanulmányok, akár kutatás vagy továbbképzés formájában is. Ezt a magyar orvosok elsősorban Németországban, az Egyesült Királyságban, Ausztriában teljesítik.

A listán erős Budapest-központúság érződik. Ennek alapján, bár a vidéki városokban is akadnak jó szakemberek, de a legjobb orvosok kétharmada a fővárosban gyógyít. Jó hír viszont, hogy mindössze egy-két olyan doktor akad, akik kizárólag magánpraxist tart fenn, többségük a közegészségügyben is dolgozik.

A magazin értékelése szerint az onkológia három legjobb szaktekintélye Prof. Dr. Bodoky György (Szent István és Szent László Kórház, Onkológiai Centrum), Dr. Mátrai Zoltán (Országos Onkológiai Intézet) és Prof. Dr. Masszi Tamás (Semmelweis Egyetem III. sz. Belgyógyászati Klinika).

Aki pszichiátriai kezelésre szorul Dr. Bender Zsuzsanna (Szigetvári Kórház Pszichiátriai Rehabilitációs Osztály), Dr. Frecska Ede (Debreceni Egyetem Pszichiátriai Klinika) vagy Dr. Harangozó Judit (Semmelweis Egyetem Közösségi Pszichiátriai Centrum) rendelőjében van a legjobb úton a gyógyulás felé. 

Váll- térd- boka- és csípőspecialisták között pedig Dr. Abkarovits Géza (Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktatókórház, Baleseti Sebészet), Dr. Hangody László (Uzsoki Utcai Kórház Ortopéd-traumatológiai Osztály) és Prof. Dr. Szabó István (Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház Ortopédiai Osztály) a vezető szaktekintély.

A magazin minden szakterületet érintő felsorolása 55 oldalon olvasható.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.