Minden harmadik regisztrált munkanélküli szakmunkás Veszprém megyében

Összesen 14 623 álláskeresőt tartott nyilván a Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja Veszprém megyében októberben, ami 120-al kevesebb az egy évvel korábbinál - tájékoztatta a hivatal az MTI-t szerdán.

A nyilvántartottak körében a legfeljebb általános iskolai végzettségűek 38 százalékos aránya volt a legnagyobb; minden harmadik regisztrált szakmunkás, illetve szakiskolai bizonyítvánnyal rendelkezik, 15 százalékuk szakközépiskolai, technikumi végzettségű, 9 százalékuk gimnáziumban érettségizett, a diplomások hányada pedig 5 százalék - írták.

Tájékoztatásuk szerint a regisztrált álláskeresők közül hatezren részesültek ellátásban, négyezren foglalkoztatást helyettesítő támogatást, kétezren pedig álláskeresési járadékot, illetve segélyt kaptak.

Októberben a megye gazdaságilag aktív népességének 9 százaléka volt nyilvántartott álláskereső, a mutató alapján Veszprém megye munkaerő-piaci helyzete kedvezőbb az országos átlagnál - közölte a hivatal.

A statisztikák szerint októberben 1100 álláshelyet jelentettek be munkaadók a megye foglalkoztatási körzeteiben, az új munkahelyek közül 600 támogatás útján, 500 pedig támogatás nélkül volt betölthető.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.