Minden apa egyenértékű

Minden apa egyenértékű – azok is, akik nem házasodtak össze partnerükkel, és ezért szeretnénk ösztönözni azt is, hogy az apák és az anyák osszák meg a GYES-t egymás között - fogalmazott közleményében Szabó Tímea, a PM társelnöke, országgyűlési képviselő és Erőss Gábor, a PM Társadalompolitikai kabinetjének vezetője.

Apa is csak egy van! A mi számunkra minden nap az apák napja (is). Ezért fogalmaz úgy az Együtt 2014 és a Párbeszéd Magyarországért szövetségi megállapodása, hogy minden apa egyenértékű – azok is, akik nem házasodtak össze partnerükkel, és ezért szeretnénk ösztönözni azt is, hogy az apák és az anyák osszák meg a GYES-t egymás között - fogalmazott közleményében Szabó Tímea, a PM társelnöke, országgyűlési képviselő és Erőss Gábor, a PM Társadalompolitikai kabinetjének vezetője.

Az apák számára különösen fontos az a kiterjesztet családfogalom, amit az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért képvisel. Meg kell szüntetni azt a kormányzati gyakorlatot, amelyik rá kívánja erőltetni a fiatalok számára az együttélés egy meghatározott jogi formáját. Számunkra minden tartós érzelmi közösség érték, mi mindegyiket családnak tekintjük. A gyermekek között nem lehet különbséget tenni abban a tekintetében, hogy a szüleik milyen formában kívánnak együtt élni - szögezték le. Javasolták, hogy az apák minél korábban kapcsolódjanak be a gyermeknevelésbe, és az anyák minél rugalmasabban térhessenek vissza a munka világába, a GYES szabályainak átalakításával pedig ösztönöznék, hogy a gyermek születésétől számított 36 hónapból legalább hármat az apa töltsön otthon a kisgyermekkel.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.