Minden háztartás állami gázt kap

A Tigáz a felek szerint zökkenőmentesen átadta 1,2 millió lakossági gázfogyasztóját a Főgáznak. Így ma már minden háztartás állami gázzal fűt.

Szombat óta már az állam adja a gázt a Tigáz 1,2 millió fogyasztójának is, miután az állami Főgáz átvette ellátásukat. A két érintett fél közleményben tudósított a zökkenőmentes átállásról. A lépéssel immáron az állami ENKSZ irányítása alatt álló Főgáz látja el az összes, mintegy 3,4 millió hazai háztartást. (A fennmaradó néhány százezer vállalkozás a szabadáras piacon több tucat kereskedő között választhat.)

A Tigáz ugyanakkor arra is figyelmeztet, hogy mindez nem jár semminemű átszereléssel. Sőt a hálózat üzemeltetése, különösen is a kifejezetten ezzel kapcsolatos ügyfélszolgálat, továbbra is az olasz ENI irányította Tigáz hatásköre marad. A műszaki és a földgázhálózat üzemeltetésével kapcsolatos ügyeket a felhasználók a Tigáz-DSO új egri, érdi, debreceni, miskolci, nyíregyházi, salgótarjáni és szolnoki irodájában intézhetik. A felhasználók túlnyomó többségének elvben semmi dolga. Igaz, az ENKSZ figyelmeztet, hogy aki közvetlenül utalta a díjat, annak a címzettet mostantól a Főgáz számlaszámára kell módosítania. Hozzáteszik, hogy mivel a rendkívüli elszámolás miatt most az átalánydíjasok a nyári túlfizetések miatt jelentős összeget kaphattak vissza, ezt a téli hónapokra "érdemes félretenni".

Tegnap az ENKSZ egy másik közleményben megerősítette lapunk korábbi értesülését, miszerint távozott a cégtől Horváth Péter elnök-vezérigazgató. Egyszersmind minden kapcsolódó posztról is lemondott. A közlésben utódot nem jelöltek meg.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.