Milliós kártérítést követel a kommandósoktól egy idős asszony

Kommandósok rátörték az ajtót tavaly tavasszal egy kazincbarcikai idős asszonyra, mert azt hitték, hogy az unokája túszul ejtette. Tévedtek, de az akció miatt azóta sem kért bocsánatot senki. A nő most kártérítést követel.

Másfél milliót érhet az ijedtség – ennyi pénzt követel a rendőrségtől az a nagymama és unokája, akikre azért törték rá az ajtót a kommandósok, mert egy hozzátartozó bejelentése alapján azt feltételezték, a fiú túszul ejtette az idős asszonyt – írja a Blikk. Pedig Ó. Levente csak zenét hallgatott, az idős asszony pedig aludt, így nem hallották a rendőrök felszólítását.

Ó. Leventét több mint egy évvel ezelőtt fegyveresek teperték a földre, a hidegben alsónadrágban a rendőrségre vitték, ott azonban percek alatt kiderült, szó sem volt túszejtésről. A rendőrök nem kértek bocsánatot a halálra ijesztett családtól, hanem megbüntették ötvenezer forintra a fiút, mert Levente nem mutatkozott be. A bíróság azonban kimondta: nem hibázott az unoka, amikor a földön fekve ijedtében nem tudott válaszolni minden kérdésre.

A nagymama most kártérítést követel a rendőröktől az őt és unokáját ért megpróbáltatások miatt. A családnak ugyanis nemcsak az ijedtséggel kellett megbirkóznia, hanem azzal is, hogy az „akció" után szájukra vették őket az ismerősök. Nem véletlen, hiszen a monumentális rendőri akció láttán összeszaladt az utca. A zsaruk pedig döntöttek: megrohamozzák a házat, s ezt többen döbbenten nézték végig.

Lángvágóval tokostól szedték ki a bejárati ajtót, s a fegyveres rendőrök felrohantak a lépcsőn, és berúgták a fenti ajtót.

– Erre riadtunk fel. A fekete ruhába öltözött fegyveresektől szinte megállt a szívem. Az unokám is kirohant a szobából – mondta korábban a Blikknek a nagymama.

– Éppen ezért kérünk kártérítést a rendőrségtől, az igényünket már el is küldtük nekik. Vagyoni kárért – többek között a tokostól kitépett ajtóért – négyszázezer forintot kérünk, az elszenvedett riadalomért és a jogellenes előállításáért pedig másfél milliót. Így közel kétmillió forint az igényünk – magyarázta Lichy József ügyvéd, aki szeretne peren kívül megegyezni a rendőrséggel, de ha ez nem sikerül, bírósághoz fordul.

A rendőrség egyelőre nem válaszolt a Blikk kérdéseire.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.