Milliós fizetés és egyéb juttatások Esztergom önkormányzati holdingjánál

Esztergom polgármestere kifogásolja, hogy a több mint egymilliárdos helyi költségvetési hiány pótlásának forrásáról nem döntött a legutóbbi, zárt ülésén a képviselő-testület, a város gazdasági társaságainak juttatandó közpénzekről viszont határozott.

Tétényi Éva (független) az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében úgy fogalmazott, "Esztergom nyílegyenesen rohan a szakadék felé", a gazdasági helyzet megoldása a kulcskérdés a városban, s a legfontosabb dologról a helyi Fidesz részéről továbbra sem esik szó: a város működőképességének fenntarthatóságáról.

Hozzátette, a 100 százalékos önkormányzati tulajdonban lévő Strigonium Holding vezérigazgatójának havi egymillió forintos fizetéséhez a keddi, rendkívüli ülésen a képviselők újra megszavazták a különjuttatásokat, azaz a havi béren felül 170 ezer forint jár a vezetőnek magáncélú és külföldi mobiltelefon-, valamint gépkocsihasználatra.

A polgármester azt írta: ennek a társaságnak az lenne a dolga, hogy bevételt hozzon az önkormányzatnak. Ezzel szemben a képviselők a polgármesteri vétó után újra arról döntöttek, hogy a Strigonium által kezelt önkormányzati lakások nyolc év alatt felhalmozódott, elmaradt bérleti díjának mintegy 130 milliós kintlévőségét is a városra terheljék át.

Kitért arra, hogy a parkolási rendelet módosítását követően szeptembertől a Strigonium Zrt. két cége végzi a díjak beszedését, s a tavalyi évre bevallott parkolási díjakat szinte teljes egészében elvinné a cégcsoport.

Tétényi Éva utalt arra: mivel a parkoltatásból származó díj továbbra sem a közösséget gyarapítja, egy hónapja büntetőfeljelentést tett annak tisztázására, ki vonható felelősségre mindezért.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.