Milliókkal vigasztalódhatnak a menesztett politikusok

Huszonkét politikai vezetőt tettek lapátra a júniusi kormányváltás során, túlnyomó többségüknek jár a bánatpénz a Blikk információi szerint.
Ráadásul az érintettek milliókat nyertek azon, hogy az év elején csökkentették a végkielégítéseket terhelő 98 százalékos különadót. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter tavaly decemberben egy agrártörvény-javaslatba csempészett zárószavazás előtti módosítójában huszonhárom százalékponttal, 75 százalékra mérsékelte az adókulcsot. A Blikk számításai szerint az érintettek összesen 15,5 millió forintot takarítottak meg ezzel. Egy távozó miniszter így több mint másfél milliót nyerhet, az államtitkárok pedig akár egymillió forintot is kaszálhattak.

A távozó vezetők összesen 57 millió forinttal vigasztalódhatnak, amelyet várhatóan még ezen a héten megkaphatnak a jogszabály szerint - írja a Blikk.

Csak egy államtitkárnak nem jut semmi: Komoróczki István, aki novemberben került a gazdasági tárcához, előtte egy nemzetközi dohánycégnél dolgozott Brüsszelben.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.