Milliókat költöttek krétára egy iskolában, nyomozás indult

Elrendelte a nyomozást a Liberálisok feljelentése alapján az ügyészség az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) által működtetett szolnoki Hegedűs T. András Szakiskola ügyében költségvetési csalás gyanúja miatt.

A megyei kormányhivatal tárt fel egy vizsgálat során tavasszal hiányosságokat az iskola gazdálkodásában. A kormányhivatali jelentést követően az intézmény működtetője, az ORÖ bejelentette, hogy nem vállalja tovább az iskola üzemeltetését, ami egyenlő 200 diák és 18 oktató elküldésével és az intézmény bezárásával.

A RomNet információi szerint milliós nagyságrendben költöttek az intézményben többek között krétára, fűnyíróra, kulcsmásolásra. Mivel az iskola gazdálkodási és pénzügyi irányítását teljes körűen az ORÖ látta el, ezért a Liberálisok a ORÖ-val szemben tettek feljelentést, mellyel kapcsolatban a nyomozást az ügyészség határozata szerint a NAV Közép-magyarországi Bűnügyi Igazgatósága folytatja le egyelőre ismeretlen tettes ellen – tájékoztatott közleményében a liberális párt.

Az MLP a feljelentéssel párhuzamosan közérdekű adatigénylést is beadott az ORÖ-höz azt firtatva, mire költötték el azt a 20 millió forintos állami támogatást, melyet még Orbán Viktor miniszterelnök és Farkas Flórián korábbi ORÖ elnök megállapodása alapján az Emmi utalt a ORÖ-nak fiatal roma sportolók, valamint sportesemények támogatására. Az ORÖ határidőre nem adta ki a kért információkat, ezért a Liberálisok – ha az ORÖ a felszólításnak sem tesz eleget – bírósági úton kényszerítik ki a pénzügyi és szakmai beszámolókat.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.