Milliárdokat bukott egy fideszes képviselő

Több mint másfél milliárd forintos adósságot halmozott fel egy Simonka György fideszes országgyűlési képviselőhöz köthető agrárcég - tudta meg a Blikk.

Az adóhivatal mintegy 148 millió forintot követel a Magyar Termés Tész Kft.-tól, de a cégtől az állami szervezetek is 670 milliót akarnak behajtani. A bulvárlap birtokába került felszámolói pályázatból az is kiderült, hogy a bedőlt cégnek több állami bank felé 1 milliárdos tartozása van.

A Magyar Termés Tész Kft. vagyonát 872 millió forintra becsülték a bedőléskor, amely azért is furcsa, mert a cég egy csomó állami és uniós támogatást kapott. Az elmúlt évben egésze pontosan 1 milliárd 655 millió forintot.

Az agrárcéget Simonka György, fideszes országgyűlési képviselő alapította 2007-ben. Amikor 2010-ben képviselő lett, a vállalati ügyeket felesége vitte tovább. Simonkának jelenleg is 11,2 százalékos tulajdonrésze van a cégben.

A Blikk megkereste a fideszes képviselőt, aki állítása szerint nem tudott arról, hogy cége bedőlt. A felszámolás ténye is megdöbbentette.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.