Marad a zaj a Millenárison

Új eljárás lefolytatását rendelte el kedden a másodfokú bíróság, így a Millenárison megtarthatják az eddig kifogásolt zajos rendezvényeket.

A Fővárosi Törvényszéken Dóczi Márta tanácsa hatályon kívül helyezte az elsőfokú bíróság azon döntését, amelyben eltiltották a szabadtéri programoktól és a szigeteletlen épületben tartandó koncertektől a Millenáris Rendezvényközpontot.

A felperesek között volt a HVG volt főszerkesztője, Réti Pál is, akiről a Heti Válasz az elsőfokú döntés után azt írta: „kicsinálta a Millenárist".

Ez a valóságban másként történt. A tárgyalás azzal kezdődött, hogy a zajos rendezvények miatt perlő lakókat képviselő Harsányi Gábor ügyvéd a bírónő kizárására tett indítványt. Ennek oka az a végzés volt, amelyben az ítélet után engedélyt adtak a Millenárison az erősítés használatára. A lakók azt is megtapasztalhatták, hogy ugyanúgy folyik éjszakánként a zajos színpadbontás, mint azelőtt (pedig a bíróság ezt is megtiltotta).

A tárgyalás végére mindez persze a jelentőségét veszítette, mert kiderült, hogy teljesen új eljárás kezdődhet, feltéve, ha a zaj miatt perlő lakók elő tudják teremteni a decibeleket és a zaj „szükségtelen mértékét" megállapító szakértőknek fizetendő több millió forintot.

– Ilyen az, amikor a pénzzel szemben nulla esélye marad az embernek – kommentálta a döntést a jelen lévő Réti Pál, akinek ügyvédje elmondta: köztudomású, hogy a lakókat zavarta az engedélyezett mértéket háromszorosan meghaladó zajártalom, de ezt most megint be kell bizonyítani. Nem fog menni egyik napról a másikra.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.