Migránsvadász szabadcsapatot szerveznek Szegednél

Torczkai László gumilövedékes fegyvert reklámoz, Kiskundorozsmánál pedig önkéntes határvadászokat toboroznak. A vita csak azon folyik, hogy nőkre és gyerekekre lehet-e lőni. Ehhez képest a fehér keresztek felállítása a határ mentén a menekültek elriasztása céljából szinte csak színfolt a nándorfehérvári csatára való emlékezés hétvégi programjában.

Hvg.hu szerda esti cikkében számolt be az ásotthalmi polgármester július 28-i Facebook-posztjáról, amelyben egy gumilövedékes fegyvereket forgalmazó cég termékismertető-filmjét osztotta meg az alábbi kommenttel:

„Most, hogy végre elkezdődött itt Ásotthalomnál (is) a fizikai határzár építése, íme egy kiváló eszköz, amellyel meghátrálásra késztethetjük majd az éppen a kerítést megrongálni készülő törvénytelen bevándorlót. Kiváló objektumvédelmi eszköz, természetesen nem nők és gyermekek ellen, de csoportokban érkező katonakorú férfiak esetében kiválóan alkalmazható." 

Utolsó megjegyzése nyomán némi vita alakult ki a hozzászólók közt, hogy mi a teendő, ha nők és gyerekek is rongálják a kerítést.

A cikk arról is beszámol, hogy július 22. óta önkéntes csapat szerveződik a Facebookon, amely a határban teljesítene önkéntes szolgálatot. Egyes értelmezésekben: a migránsokkal „megismertessék a magyarok istenét". Az egyelőre 54 tagot számláló szervezet vasárnap reggel 8 órára tervez találkozót Kiskundorozsmán, a templomnál. 

A dresscode-ról és a felszerelésről a következőt közli az oldal: „Hatékony gázspray, nyolc cm pengehosszúságú kés (övön), gyalogsági ásó (övön), sátorlap, hálózsák, polifom" (sic). 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.