Miért tikolódzik a Vas megyei rendőrség?

A rendőrségnek nem a történések elhallgatásával kellene növelni az emberek biztonságérzetét - írja a nyugat.hu portál, mely szerint Tiborcz János dandártábornok februári főkapitányi kinevezésével "sötét" korszak köszöntött be a Vas megyei rendőrség kommunikációjában.

A szombathelyi nyugat.hu szerint "a megyei rendőrség vezetője – ezt többször is nyilvánosan is hangoztatva – úgy gondolja, hogy csakis akkor érzik jól és biztonságban magukat az emberek, ha nem tudnak arról, hogy mi történik körölüttünk. Ezért a rendőrségnek csak a jó hírekről szabad beszélni, és azokat a bűncselekményeket pedig, ahol még nincs meg a tettes és tart a nyomozás, nagyrészt el kell hallgatni."

A portálon megjelent írás utal arra: a sajtó munkatársai február óta háborognak a tájékoztatás hiánya miatt, változás azonban nem történt. Ezért a nyilvánosság erejével próbálják rábírni a megyei főkapitányt, hogy tartsa tiszteletben a törvényeket, s ne "ködösítéssel és elhallgatással próbálja meg fenntartani a biztonság látszatát."

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.