Miért utazhatott el Vida Ildikó?

Törvénymódosítást kezdeményezett az MSZP azért, hogy az adóhatóság vezetői kötelesek legyenek bejelenteni, ha velük szemben külföldi hatóság vagy bíróság rendészeti intézkedést rendelt el.
A szocialisták így próbálják elérni, hogy kiderüljön, Vida Ildikót, a NAV elnökét valóban kitiltották-e az Egyesült Államokból.

Az adótörvényekhez benyújtott módosító indítványt Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese azzal indokolta: az elmúlt napokban megingott a NAV vezetőivel szembeni közbizalom, miután az adóhatóság nem cáfolta, hogy többük amerikai beutazását korrupciós ügyek miatt megtiltották. A szocialista politikus szerint a kormánytisztviselőktől elvárt példamutató magatartásból az következik, hogy ilyen súlyos kifogások esetén tisztázniuk kell magukat. Megjegyezte, különösen aggályos, ha a vezetők ehelyett külföldre távoznak.

Mint ismert, ezt tette Vida Ildikó, akit múlt szerdán az RTL Klub Híradója kapott lencsevégre a Bécs melletti schwechati repülőtéren. Úgy tudni, egy Tenerifére tartó gépre szállt fel. A NAV azóta mindössze annyit közölt, hogy az elnök egész héten szabadságát tölti, a jövő héten viszont már dolgozni fog. Azt azonban egyelőre nem tudni, hogy szerdán megjelenik-e a parlament nemzetbiztonsági bizottsága előtt, ahová a NAV és a belső elhárítás, a Nemzeti Védelmi Szolgálat vezetőit hívták meg, hogy számot adjanak az adóhatóságot érintő korrupciós ügyekről.

Harangozó Tamás emellett írásbeli kérdéssel fordult Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterhez, arról érdeklődve, miért engedélyezte Vida Ildikónak, hogy szabadságát kivegye. Illetve ha már megtette, miért nem ítélte úgy, hogy munkáltatói jogával élve, vissza kellene rendelnie őt annak érdekében, hogy a munkáját érdemben befolyásoló kérdésekre választ adjon, mielőtt a társadalom teljesen elveszíti az adóhatóságba vetett bizalmát.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.