Miért nem nyomozott a rendőrség a kőgazdag szegedi prostifuttatók ellen?

Mindenki tudta, mivel foglalkozik a napokban a francia és magyar rendőrök által letartóztatott, prostituáltakat foglalkoztató társaság, de évekig a hajuk szála sem görbült Szegeden. A szomszédokat az foglalkoztatja, a francia megkeresésig és a pesti kommandósok megjelenéséig miért nem indult egyetlen nyomozás sem ellenük.

Hiába jártak a családtagok luxusautókkal, úgy tűnik, ez még kevés volt a magyar hatóságoknak. A Délmagyarország szerkesztősége egy eltévedt levelet is kapott a nagyszabású elfogás után. A levélíró szerint: „na, vége a menőzésnek, vége a királykodásnak, van Isten. Hány ember lett hajléktalan és öngyilkos miattatok! Már a ti benti emberetek nem tudott időben szólni!".

Olvasók azt is jelezték, hogy az egyik lefoglalt – szlovák rendszámú – Porsche feltűnik Jolly és Kis Grófo – Lej mamo Lej 2013-as videoklipében. A Porschéról egyébként az egyik – a francia ügyészek szerint – prostiknak lakást bérlő szegedi fiatal nő 2014-ben posztolt képet a Facebookon. A klipben látható autóhoz hasonló kocsit az NNI fényképe szerint az egyik szegedi autókereskedés elől vitték el, már magyar rendszámmal.

K. Christopher 2014-ben száguldozott egy Mercedesszel Szegeden. Az akkori rendőrségi beszámoló szerint „a járőrök tudták, hogy a sofőr nem rendelkezik vezetői engedéllyel, ezért utána fordultak. Megkülönböztető fény- és hangjelzés együttes használatával jelezték neki, hogy álljon meg. K. C. J. erre inkább gázt adott". A férfinak jogosítványa sem volt, előállították. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságtól a lap megtudta, szabálysértési előkészítő eljárás indult, amely végén jogerős döntés meghozatalára a bíróság jogosult.

Mi tarthatta vissza a rendőröket a nyomozástól? A hazai törvények. A büntetőeljárásról szóló passzus szerint nyomozni csak bűncselekmény gyanúja esetén lehet, ehhez vagy feljelentés kell, vagy megbízható információ. Úgy tűnik, ezekből egy sem jutott el a Csongrád megyei nyomozókhoz.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.