Miért a család?

Ezzel a címmel folytatódik a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom előadás-sorozata a budapesti Semmelweis Egyetemen.
Hétfő este Bagdy Emőke pszichológus és Kozma-Vizkeleti Dániel családterapeuta tart előadást a férfi és női szerepekről, egyebek mellett arról, összehangolható-e a családi élet a munkával és a karrierépítéssel - közölte Vigh József, a szervezet ügyvezetője.

A civil mozgalom tavaly elindított programsorozatával a társkeresőknek, párkapcsolatban, családban élőknek kíván segítséget nyújtani abban, hogy tudatos döntéseket hozzanak a közös jövőjüket érintő kérdésekben, így például a párválasztásban, párkapcsolati konfliktusokban vagy a családtervezésben, gyermekvállalásban.

A mozgalom társkereső rendezvényei, teaházai, tréningjei a www.haromkiralyfi.hu honlapon érhetők el, ott lehet jelentkezni az előadásokra is, amelyek mindenki előtt nyitottak.

A pártoktól és egyházaktól is független civil mozgalmat Kopp Mária orvos-pszichológus hívta életre öt éve azzal a céllal, hogy Magyarországon megszülethessenek a fiatalok által tervezett, de később valamiért mégsem vállalt gyerekek. Felmérések szerint a fiatal párok két-három gyermeket terveznek, de egy párra átlagosan mégis csak 1,3 megszületett gyerek jut.

A civil mozgalom egyik legnagyobb eredménye az volt, hogy kezdeményezésükre az Országgyűlés öt parlamenti frakciója tavaly januárban közös nyilatkozatot adott ki, amelyben egyebek mellett azt a szándékukat fejezték ki, hogy olyan körülményeket teremtsenek, amelyben "azok a fiatalok, akik több gyermeket szeretnének, mint ahányat vállalnak, biztonsággal alapíthassanak családot, miközben karrierjüket is építhetik".

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.