Michael Phelpsek úsztak a magyar drogliberalizációért

Michael Phelps maszkos kendermagosok úsztak a Hajós Alfréd sportuszodában csütörtök délután. A május 10-i tüntetésükre melegítenek, amelyre Bajnait is várják.

'Michael Phelps emlékúszást' tartott a Kendermag Egyesület a Hajós Alfréd sportuszodában csütörtök délután. A kenderszármazékok állam által szabályozott hozzáféréséért küzdő civil szervezet aktivistái az olimpiai bajnok úszó maszkjában úszkáltak a medencében, miközben a kerítésen kívül Juhász Péter, a Kendermag Egyesület szóvivője felidézte a fűfogyasztáson kapott Phelps hányattatásait. Az olimpikon esete Juhász szerint ékes bizonyítéka annak: az, hogy az ember sikeres-e, nem attól függ, hogy szívott-e.

Az úszással az idei tüntetésre melegítenek a kendermagosok: a Global Marihuana March hazai rendezvénye a Margit-szigeten lesz, május 10-én. Ezúttal elvárják a miniszterelnököt is a tüntetésre, amit Juhász Péter azzal indokolt: Bajnai Gordon maga mondta, hogy nem kíván politikusként megnyilvánulni, szakértőként pedig számítanak a támogatására. A gazdasági válság kifejezetten időszerűvé teszi a legalizáció kérdését Juhász Péter szerint, hiszen az állam évente nyolcmilliárd forintot költ a fogyasztók üldözésére - szerintük fölöslegesen -, a kenderszármazékok megadóztatása pedig hatvan milliárd forintos bevételt jelentene.

Az emlékúszást egyébként Michael Phelps nyerte.

Juhász Péter, a Kendermag Egyesület szóvivője
Juhász Péter, a Kendermag Egyesület szóvivője
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.