Miből vett lakást a Rózsadombon a zuglói vagyonkezelő volt vezetője?

Az MSZP vasárnap felszólított a Zuglói Vagyonkezelő Zrt. volt vezetőjét, adjon tájékoztatást arról, hogy miből vásárolt százmillió forint értékű lakást a Rózsadombon.

Lukács Zoltán szocialista frakcióvezető-helyettes sajtótájékoztatóján emlékeztetett: a héten nyilvánosságra került hangfelvételen egy vállalkozó arról beszél, hogy százmillió forintos kenőpénzeket fizetett ki zuglói közbeszerzéseknél. A szocialista politikus hozzátette, hogy a felvételen Mazsu Gergely, Zuglói Vagyonkezelő Zrt. volt vezetőjének neve mint "behajtóé" hangzik el.

Erre hivatkozva sürgette, hogy a korábbi cégvezető adjon magyarázatot, miből tudott 2012 novemberében megvásárolni egy 130 négyzetméteres rózsadombi ingatlant. A szocialista politikus azt mondta, birtokukban van a lakás tulajdoni lapja, amely alapján a becslésük szerint legalább 100 millió forint értékű ingatlan tehermentes.

Lukács Zoltán hozzátette: nehezen elképzelhető, hogy egy önkormányzati cégnél helyezkedjen el valaki, aki előbb egy húszmillió forintos zuglói lakást, majd egy százmilliós rózsadombi ingatlant tud önerőből megvásárolni. Ha viszont két év a zuglói vagyonkezelő élén elég volt ahhoz, hogy a vezérigazgató százmillió forintot tudjon félretenni, az szintén magyarázatot igényel - jelentette ki.

Erre hivatkozva a II. kerületi társasház előtt tartott sajtótájékoztató végeztével a szocialista politikus felcsöngetett a lakásba, de a kaputelefonon senki nem felelt.

Az MSZP frakcióvezető-helyettese azt is követelte, hogy Papcsák Ferenc zuglói fideszes polgármester számoljon be, miért nem tett feljelentést vesztegetés miatt a zuglói hangfelvételügyben, és korábban miért csak a számviteli szabályok megsértése miatt kezdeményezett eljárást a vagyonkezelőnél talált szabálytalanságokkal kapcsolatban. Hozzátette: Mazsu Gergelyt a polgármester "hozta" Debrecenből, az ő bizalmi embere volt, így a politikai felelősség is az övé.

A szóban forgó hangfelvételen egy építési vállalkozó tájékoztatja Ferdinandy István alpolgármestert Papcsák Ferenc általa vélt korrupciós gyakorlatáról. Papcsák Ferenc rágalmazás, becsületsértés és hamis vád alapos gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tett, valamint feljelentette Ferdinandy István (Fidesz-KDNP) alpolgármestert is vesztegetés feljelentésének elmulasztása miatt. Az LMP azt közölte, ismeretlen tettes ellen bűnszövetségben üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés gyanúja miatt a legfőbb ügyészhez fordul.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.