15-20 ezer forinttal intézték el az audisok lázadását

Azt már a múlt hét végén bejelentették, hogy az Audi Hungária Független Szakszervezet hosszú tárgyalások után megállapodott a német leányvállalat vezetőivel. Most már az is kiderült, hogy miben.

Utolsó nyilvánosságra került követelésében a szakszervezet a bérek január elsejéig visszamenőleg havi 20 ezer forintos emelését akarta elérni. A béren kívüli juttatás (cafetéria) növelését is megcélozták, s egyszeri, 100 ezer forintos juttatás is szerepelt a feltételeikben. Érveiket sztrájkkészültséggel erősítették meg, ez volt az első eset, hogy éltek a nyomásgyakorlás ennek a formájának a kilátásba helyezésével.

Az Audi differenciált béremelést ajánlott, és sokáig nem fogadta el a visszamenőleges hatályt sem. Végül ebből az utóbbiból engedett, a szakszervezet pedig a bérdifferenciáláshoz járult hozzá, ezt mutatja az érdekvédők honlapján található fizetési sávokhoz tartozó bérrendezés.

Ezek szerint a 170 ezer és 209 ezer forint között keresők 20 ezer forint béremelést kapnak az idén január elsejétől. Akinek a 249 ezer forintot nem éri el a bére, annak 18 ezerrel lesz több a bankkártyáján. 250 ezertől 289 ezerig 16 ezer forint jár, 290 ezer forint fölött 15 ezer a bérnövekedés.

Az idén a választható béren kívüli juttatás kerete 570 ezer forint.

Az Audi Hungaria Motor Kft. tavaly 7 milliárd 906 millió euró árbevételt ért el, nyeresége 442 millió euró. Az eredmény alapján a munkatársaknak járó prémium havi jövedelmük 1,3-szorosa.. Ez nem volt a béregyeztetés tárgya, a prémium mértékét az Audi Hungaria már korábban megállapította.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.