Mi történik a tankönyvpénzzel két hónapig?

Az állami könyvtárellátó cég csak októberben fizet a könyvkiadóknak, így jogos a kérdés, hogy mit csinál a társaság a szülőktől már augusztusban beszedett tankönyvpénzzel két hónapig - legalábbis erre vár választ az MSZP.

Az MSZP szerint felkészületlenül érte a családokat, hogy a megszokottnál egy hónappal korábban kell kifizetniük a tankönyvek árát, arról pedig nem kaptak megfelelő értesítést, hogy a határidő július 31-éről augusztus 15-ére változott. A szocialisták választ várnak arra, hogy mire használja a pénzt két hónapig a kiadóknak csak októberben fizető Könyvtárellátó Nonprofit Kft.

Erről Bangóné Borbély Ildikó, a szocialista párt elnökségi tagja beszélt kedden sajtótájékoztatón. Hangsúlyozta: a családoknak egyébként is nagy megterhelés az iskolakezdés, az pedig teljesen felkészületlenül érte őket, hogy július végéig ki kell fizetniük a tankönyvek árát. Hozzátette: ez csaknem 350 ezer általános iskolás gyermek szüleit érinti.

Az MSZP-s politikus közölte: bár a fizetési határidő időközben augusztus 15-ére változott, a családokat erről nem értesítették, a nekik küldött csekken még a július végi dátum szerepel. Kifogásolta továbbá, hogy csak augusztus 1-jétől és országszerte mindössze húsz helyen, Budapesten és a megyeszékhelyeken lehet utalvánnyal fizetni a tankönyvekért.

Kitért arra is, hogy a Könyvtárellátó csak októberben fizet a tankönyvkiadóknak. Ezért - folytatta - az MSZP választ vár a kormánytól, hogy mire használja két hónapig azt a több milliárd forintot, amit "a magyar szülők nagy nehezen megspórolnak".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.