Mi köze a Népszavának a Közgéphez?

Az MSZP értetlenül fogadta, hogy a szociáldemokrata értékeket eddig következetesen közvetítő Népszavában megjelent a Fidesz-közeli Közgép hirdetése. Pláne azután, hogy a lap számos alkalommal – és teljes joggal – kritizálta a Fidesz és a gazdasági holdudvarához tartozó oligarchák nemzetellenes tevékenységét.

A Népszava azon döntése, amely szerint a Közgéppel való bárminemű kapcsolat fenntartása egy baloldali szellemiségű sajtóorgánum számára ma Magyarországon megengedhető, felháborító és megmagyarázhatatlan. Egy magát szociáldemokratának valló lap semmiképp sem vállalhat közösséget fideszes oligarchák cégeivel - írja közleményében Lukács Zoltán, az MSZP frakcióvezető-helyettese.

Az MSZP elhatárolódik attól, hogy a Népszava teret engedett a Közgép hirdetésének - olvasható a közleményben. Felszólítjuk a lap vezetőségét, hogy azonnal szüntessen be minden gazdasági és egyéb együttműködést az említett érdekcsoportokkal! Ellenkező esetben törölje fejlécéről a szociáldemokrata jelzőt, mert érdemtelen annak használatára - áll Lukács közleményében.

"Megjelent egy hirdetés a Népszava keddi számában, ami persze - ismerve a mai kormányzat erőfeszítéseit - önmagában is meglepő. De: ez a hirdetés a Simicska-birodalomból származott; a Margit híd felújítását reklámozta. A Közgép megrendelte, a Népszava leközölte. Ahogy ez normális országokban szokás. Ám ez nem egy normális ország. Tudom, jól tudom, hogy az sem normális, ahogy a Közgép gyarapodik, nyeri el sorra a különböző pályázatokat. Ezt a Népszava sokszor megírta és folyamatosan meg is írja. Ennek ellenére - láss csodát - most a Népszavában költött el egy kis pénzt a Fidesz-kormány favoritja....És mi, vessenek meg érte, nem ugrottunk félre a pénz elől. Miáltal lehetőséget adtunk mindazoknak, akik azonnal elméleteket gyártanak, konfabulálnak, s teszik ezt a tények ismerete nélkül. Schiffer András például, aki magáról azt gondolja, hogy ő bizony másként politizál, azonnal, a lehető legrosszabb reflexszel, MSZP-Fidesz összeborulást sejtet (hogyan is lettek meg a 2010-es választások idején az LMP kopogtató cédulái ?), mások egyenesen a Népszava lefizetéséről cikkeznek. Szomorú történet ez, annál is inkább szomorú, mert megint csak Simicska nyer vele: nem nálunk költi el a pénzét..." - olvasható Németh Péter főszerkesztő reagálásában.


Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.