Mi lesz a kint dolgozó magyarokkal? - ezt akarja tudni a szakszervezet

Kormány, a munkáltatói és a munkavállalói oldal képviselőinek közösen kellene dolgozniuk azon, hogy meghatározzák: a britek unióból való kilépése után milyen intézkedésekre lehet szükség – ezt javasolja a Magyar Szakszervezeti Szövetség.
A brit szavazók többségének döntése nyomán rövid időn belül számos kérdésben kell döntést hozni az Európai Unióban és hazánkban is – figyelmeztet a Magyar Szakszervezeti Szövetség. Tisztázni kell az Egyesült Királyságban dolgozó honfitársaink tízezreinek, az ott tanuló diákoknak vagy a hazánkban működő brit cégeknél munkát vállalóknak a helyzetét, és azt, hogy milyen hatással lesz a britek unióból történő kilépése a magyar gazdasági és szociális ügyekre.

A Magyar Szakszervezeti Szövetség készen áll ezeknek a kérdéseknek a megvitatására, javaslatai kifejtésére. Ezért kezdeményezik a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának azonnali összehívását. Egyúttal javasolják, hogy a kormány hozzon létre szakértői bizottságot, amelyben a kabinet mellett a munkáltatói és a munkavállalói oldal képviselői közösen vitathatnák meg, hogy a brit döntés nyomán milyen intézkedésekre van szükség.

Az érdekszövetség szerint a munkavállalók mielőbbi válaszokat várnak.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.