Meztelen lányokról nyalogathatták a tejszínhabot a református kézis fiúk

Egy országos tornán történt az eset, a táncoslányok műsorát egy szülő szervezte meg. A rendőrség szerint minden rendben van, a kamaszfiúk élvezték a dolgot, lelki törést senki sem szenvedett.    

Az ominózus kézidöntőt több mint három éve, 2013 áprilisában rendezték a Vasas Fáy utcai csarnokában. Ennek öltözőjében ünnepelt a bajnok veszprémi Éles József Kézilabda Iskola és a harmadik helyen végző Református Általános Iskola és Kézilabda Utánpótlásközpont.

A 13-14 évesekre ezután igencsak nagy meglepetés várt, ugyanis a szórakoztatásukra odarendelt lányok nemhogy levetkőztek, de tejszínhabot is fújtak magukra, amit aztán a fiúk lenyalogathattak. A lányok és a tejszínhab egyébként csak az utolsó csepp volt a pohárban, máskor is voltak balhék az iskolához tartozó kollégiumban, egyszer például két meztelen fiút találtak egy ágyban.

Amint Rásky Miklós, a helyi református lelkész - és egyben az intézmény felügyelője - tudomást szerzett az öltözői táncról, a rendőrséghez fordult kiskorúak veszélyeztetése miatt. A nyomozás jegyzőkönyvét a 444.hu most szerezte meg.

Eszerint az edzőt nem terheli felelősség, mivel nem volt tudomása arról, hogy milyen jellegű táncot adnak majd elő a lányok. Az ünneplésre engedélyt adott, de azután kiment az öltözőből.

Az is kiderül, hogy szerintük a kiskorú fiúkat nem veszélyeztették, mivel ezeket a bűncselekményeket csak szándékosan lehet elkövetni, de itt a szórakoztatás volt a cél, nem pedig az erkölcsi züllés. Ráadásul ma már az interneten bárhol láthattak hasonlót a fiúk – tették hozzá az indokláshoz.

A lelkész feljelentését végül elutasították. Lehet, hogy tévesen. Szakértők szerint ugyanakkor hanyagságból és gondatlanságból is előfordulhat, hogy kiskorúakat veszélyeztetnek, és ebben az ügyben ez történt, így megrovásban kellett volna részesíteni az edzőt. Ez nem történt meg, de Rásky Miklóst néhány hónappal később lemondatták.

Utódja, Császár Attila a 444 kérdéseire elmondta, hogy mivel az ügy alatt nem volt hivatalban, ezért nem tud az esetről nyilatkozni, valamint az Egyházmegye Elnöksége „soha nem tartozott beszámolási kötelezettséggel semelyik hírportál vagy újság felé." Az egyház kommunikációs szolgálata nem reagált a portál megkeresésére.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.