Mezőkövesden nem kap segély, akinek rendezetlen a portája

Pénz helyett élelmiszerutalványt adnának a rászorulóknak Mezőkövesden, de akinek rendezetlen a portája, egyetlen vasat sem kap az önkormányzattól.

Rendezett portához és legalább harminc nap, egy éven belüli igazolt munkavégzéshez köti ezentúl a segélyek és a bérpótló juttatások kifizetését a mezőkövesdi önkormányzat - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei város polgármesteri hivatala hétfőn.

A mezőkövesdi önkormányzat módosította szociális rendeletét annak érdekében, hogy a kérelmezők jobban törődjenek lakókörnyezetükkel. A közlemény szerint a módosított helyi rendelet kimondja: megvonhatják a bérpótló juttatást azoktól, akik nem törődnek környezetükkel, nem teszik rendbe portájukat, az ingatlanjuk előtti területet.

Fekete Zoltán polgármester mondatait tolmácsolva a hivatal kitért arra: ez a lépés része annak a folyamatnak, amely a közfoglalkoztatás szabályozása terén is megfigyelhető.

A tájékoztatás szerint a bérpótló jövedelemben részesülők az elkövetkező évben nem kaphatnak juttatást, ha nem lesz meg egy éven belül a ledolgozott 30 napjuk. Változás várható Mezőkövesden az átmeneti segélyeknél is, az önkormányzat élelmiszerutalvány bevezetésével szeretné elérni, hogy a pénzt valóban hasznos célra költsék az igénylők.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.