Mészáros Antónia lesz az ATV új arca?

Várhatóan az ATV műsorvezetőjeként folytatja karrierjét a közszolgálati csatornától nemrég menesztett Mészáros Antónia - értesült több forrásból a Népszabadság. Úgy tudjuk, hogy az újságírónő ősztől a csatorna reggeli műsorának egyik vezetője lesz.

Mészáros Antónia lehet az ATV egyik új arca ősztől - tudta meg a Népszabadság, a felek állítólag már megállapodtak a részleteket illetően. A hírt a csatorna egyelőre hivatalosan nem erősítette meg, de egymástól független több forrásunk is egyértelműen állította: több, a köztelevízióból eltávolított újságíróval erősít az ATV a nyári szezon után.

Mészáros Antónia
Mészáros Antónia

Németh Szilárd, az ATV hírigazgatója a Népszavában megjelent egyik korábbi interjújában tett már arra utalást, hogy a köztévétől távozni kényszerülő szakemberek közül többekre számítanak majd. Németh akkor úgy fogalmazott: "Nehéz megélni, hogy sokaknak nem tudunk segítséget nyújtani. A mi anyagi lehetőségeink is korlátozottak. Azt viszont nem zárom ki, hogy a közszolgálati televíziótól elbocsátott munkatársak közül néhányan ősszel itt fognak dolgozni. Ahogy a korábban elbocsátottak közül is kerültek át az ATV-hez. Somos Andrást említeném, aki az Estének volt kiváló szerkesztő-riportere. Kilenc hónapja nálunk dolgozik, és elégedettek vagyunk a munkájával. Amikor az újságírók jelentős része a piacra kerül, természetesen meg kell nézni, kik azok, akik erősítést, minőséget jelenthetnek számunkra" - fogalmazott Németh Szilárd.

Mészáros Antónia neve jól cseng a hazai elektronikus médiában. A fiatal újságírónő az ELTE médiaszakán végzett, de a szakma titkaiból néhányat a brit BBC munkatársaként is ellesett. Tudósított Irakból, de forgatott titokban - a helyi nemzetbiztonság rosszallását is kiváltva - Zimbabweban is. A magyar képernyőn közel hat éve szerepel főműsoridőben, korábban a Szólás szabadságában, a Zárórában és Pulitzer-Emlékdíjas Este című politikai magazinban láthatták a nézők.

Az újságírónőt Minőségi újságírás-díjjal és Pethő Tibor-emlékéremmel is kitüntették korábban. Ennek ellenére a kormányváltást követően előbb az Este-ből távolították el és helyezték más műsorsávba, majd a kirúgás-sorozat alkalmával neki is felmondtak. A Népszabadság úgy tudja, Gajdos Tamás helyét foglalhatja majd el ősztől az ATV sikeres reggeli műsorában, a Start-ban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.