Mészáros Lőrincnek a KRESZ sem akadály

Két szabálytalanságot is elkövetett az RTL Klub kamerája előtt Mészáros Lőrinc. Orbán Viktor falujának első emberét a csatorna hiába akarta mikrofonvégre kapni, ám valamit így is sikerült megtudni róla - számolt be a Blikk.
Az RTL híradójának stábja hétfő reggel várakozott a polgármesterre annak hivatala előtt. Bár Mészáros nem állt szóba az újságíróval, valamit mégis elárult magáról: a Blikk szerint a felvételen jól látható, hogy szabálytalanul, a záróvonalat átlépve kanyarodott le az útról, továbbá nem volt bekötve a biztonsági öve.

A lap szerint egy kormányrendelet értelmében 2012 áprilisa óta fix tarifája van a legtöbb közlekedési szabálysértésnek. A záróvonal átlépése és a biztonsági öv nem használata 15-15 ezer forintot "ér", ami duplázódik, ha nem a helyszínen fizet a szabálytalankodó, jelen esetben tehát 60 ezer forint lenne a tarifa.

Amennyiben, átlagos állampolgárhoz hasonlóan megbüntetnék Mészárost, a NAV behajtaná a büntetést akkor is, ha nem fizetne. Bár nyilvánvalóan volna miből, a felvételen is egy Mercedes G-osztályú terepjárót vezet, amelynek új ára legkevesebb 27 millió forint. A polgármester vagyonnyilatkozataiban mindenesetre nem szerepel az autó, így feltehetően céges járműről van szó.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.