Mészáros beindult, megint vett egy szállodát

A balatonalmádi Ramada hotel megvásárlásával gyarapította hotelláncát Mészáros Lőrinc. Több, pénzügyi zavarba került ingatlant is megszerezhet a felcsúti milliárdos.
A Magyar Nemzet a múlt héten írt arról, hogy a négycsillagos Ramada Hotel and Resort működtetését az Event-Immo Kft. átvette az eddigi üzemeltetést végző Aurora Hotels Kft.-től. Ez azonban csak egy része az üzletnek: a napi.hu információi szerint ugyanis a Mészáros tulajdonában levő R-Kord Kft. a hotel épületét is megvette a tulajdonostól, amely megegyezik az Aurora Hotels tulajdonosi körével.

A meg nem nevezett összegért átvett üzemeltetési és tulajdoni jogot Mészáros Wossala György családjától és két kínai partnerétől, Xu Ruitől és Xu Zhenquingtől szerezte meg. Az új üzemeltető nevében a napilap szerint Schmidl Péter járt el, de az új  üzemeltető cég többségi tulajdonosa a Scentrum Kft. Ennek meghatározó tulajdonosa az a Csík Zoltán, aki az elmúlt hónapokban többször bukkant fel, mint Mészáros bizalmi embere. Érdekes fejlemény, hogy az Event-Immo Kft. székhelye a VI. kerületben, a Révai utca 10. szám alatti irodaházban van. Ez az épület a tavaly csődbe ment Buda-Cash tulajdonában volt, de ingatlanpiaci hírek szerint már ez is a Mészáros-ingatlanbirodalomhoz tartozik.

A szállodacsoport új ékkövének számító és 2005-ben megnyílt egykori balatonalmádi Auróra hotel 2009-ben került bajba: egy  mindössze négymillió forintos beszállítói tartozás miatt indult felszámolási eljárás az akkori tulajdonos Wossala Hotels Kft. ellen. A szálloda felújítására 2,9 milliárd forintos, svájci frank alapú hitelt vettek fel az Erste Banktól - ez lett a csőd egyik oka. A felszámolási eljárás 2014 elején nyugvópontra jutott. A Balaton északi partján található négycsillagos szálloda az elmúlt években egyre jobb teljesítményt nyújtott: a 2012-es 147 millió forintos veszteség tavaly már 181 millió forintos mérleg szerint eredményre javult, miközben a 2015-ös árbevétel már megközelítette a 850 millió forintot.

A Mészáros-féle turisztikai csoport legutóbb az Alcsúti Szálloda Projekt Kft. megalakulása miatt került a hírekbe. Ez a cég végzi majd az ott, romos állapotban levő egykori Habsburg-kastély felújítását. Folynak az egyeztetések a Hunguest-hotellánc átvételéről is - itt 19 hotel van átadólistán. A legjobb vételnek azonban kétségtelenül a felszámolás alatt levő szállodák számítanak: az egerszalóki Saliris Resort Hotel és a mátraházi Lifestyle Hotel Mátra. Ez utóbbi a Quaestor-csoporthoz tartozott. 
Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.