Mesterházy nem zárja ki a kétharmados szocialista győzelmet

Optimista interjút adott az osztrák Der Standardnak Mesterházy Attila, az MSZP elnöke. A szocialista politikus pártja stagnáló népszerűségével kapcsolatban következőket mondta: amikor átvette a párt vezetését, sokan azt vizionálták, hogy az MSZP is eltűnik majd a süllyesztőben, mint az MDF és az SZDSZ. Elsőként tehát csődgondnokként kellett tevékenykednie, csak később lehetett valódi pártvezető.

2010-ben az MSZP 19 százalékot kapott, most 28 százalékon áll a felméréseik szerint, és Mesterházy arra számít, hogy a választási kampányban jelentősen nő még a támogatottságuk. Szerinte a rezsicsökkentés vagy a pedagógusbér-emelés nem hozott valódi javulást, csupán azt mutatja: Orbán egy Potemkin-országot épít. Ezzel szemben az MSZP a társadalmi igazságosságot képviseli, és kiszámítható gazdaságpolitikát ígér.

Ami a választási esélyeket illeti, az MSZP elnöke állítja: megnyerik a tavaszi választásokat, sőt, még a kétharmados győzelmet sem zárja ki. Arra a kérdésre, hogy milyen konzekvenciákat vonna le abból, ha az elvárásai nem jönnek be, csak annyit mondott: az ő elvárásai egyáltalán nem túlzottak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.