Mesterházy: Pökhendi és kioktató stílus helyett partnerséget és alázatot

A Szent István-i örökség - pártállástól, hittől, világnézettől függetlenül - ma is mindannyiunkat kötelez - írta a augusztus 20-ai nemzeti ünnep alkalmából az MSZP elnöke.

Mesterházy Attila közleményében azt hangoztatta: hitet, meggyőződést, kitartó munkát, elkötelezettséget, fegyelmezettséget, a realitásokkal való bátor szembenézést, előrelátó, bölcs politikát lehet tanulni a Szent István-i örökségből.

A szocialista politikus arra mutatott rá: ahogy István király idején, úgy ma is fontos változások előtt áll Európa, így például égető gazdasági és szociális kérdésekre kell új és hatékony válaszokat találni. A pártelnök szerint az európai és a világgazdaság válságtünetei közepette megfontolt, európai partnereinkkel és szövetségeseinkkel összehangolt, felelős nemzeti politikára van szükség.

Úgy vélte ugyanakkor: hazánk jövője napjainkban sok hozzáértő szakembert és hazáját féltő magyar állampolgárt aggodalommal tölt el.

Mesterházy Attila szerint a kormányváltás óta eltelt csaknem másfél év "kiábrándító eredménytelensége" után Magyarország végre igazi válaszokra vár: békét, jogbiztonságot, nyugalmat és gyarapodást kíván, "a pökhendi és kioktató kormánypárti stílus helyett partnerséget és alázatot", az "üres nemzeti konzultációk" és a megalapozatlan tervek sokasága helyett valódi társadalmi párbeszédet.

"Első királyunkként István békét teremtett, befogadásra és a szegénység gyámolítására nevelt. Az elmúlt ezer évben számtalanszor bebizonyosodott: a kirekesztés, a gyűlölködés, a megbélyegzés soha semmire nem hozott valódi megoldást." Hazánk csak akkor képes helytállni a XXI. század kihívásai közepette, ha "a versenyképesség mellett nem feledkezünk el a szolidaritásról" - írta ünnepi közleményében az MSZP elnöke.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.