Mesterházy: Isten óvjon a levadászós stílustól

Mesterházy Attila szerint nem lehet az elmúlt nyolc évet kidobni a kukába és az ország közös sikere, ahogy a gazdasági válságot kezelni tudták az elmúlt tíz hónapban. Frissítve.

'Navracsics Tibor valamit összetévesztett: nem tanár és nem a diákjait oktatja a Házban' - bírálta Mesterházy Attila a Fidesz frakcióvezetőjét, amiért szerinte "ha az embert, azaz Bajnai Gordont nem is tisztelte, amikor felszólalt, legalább a pozícióját tisztelve kellett volna beszélnie a Magyar Köztársaság miniszterelnökéről".

'El fogják játszani'

Az MSZP frakcióvezetője szerint Navracsics Tibor előre, két-három hónappal ezelőtt megírta beszédét, azért nem sorolt fel az elmúlt nyolc év alatt elért egyetlen eredményt sem. - Ebben a Házban egyetlen igaz ember van, aki soha nem hazudott, Orbán Viktor, aki itt sincs a Házban. Nyilván akkor sem hazudott, amikor 7 százalékos GDP-növekedést ígért - fogalmazott szintén ironikusan Mesterházy Attila. Szerinte az eredményekről azért is szólnia kellett volna a Fidesz frakcióvezetőjének, mert a történelmi pillanat megköveteli az emelkedettséget a T. Házban. De ha a választók csak azt látják, hogy "semmi más nem vezérli a Fidesz politikusait, mintsemhogy be kell döngölni, le kell vadászni, meg kell tizedelni a politikai ellenfelet, akkor a választók elfordulnak a politikától. Isten óvja Magyarországot az ilyen stílustól. Félő, hogy önök (utalt a Fideszre) el fogják játszani a történelmi lehetőséget.

'Nem lehet kukába dobni'

De nem lehet az elmúlt nyolc évet a kukába kidobni! - tette hozzá Mesterházy Attila, aki azt is nehezményezte, hogy a Jobbikról nem beszélt Navracsics Tibor. " Valamilyen szándék áll emögött? Itt az idő, hogy a demokraták fogjanak össze a Parlamentben a szélsőjobb ellen. Csatlakozzon Orbán Viktor és a Fidesz is!" - fordult a fideszes padsorok felé.

'Valódi nemzetmentő'

Aztán az MSZP frakcióvezetője méltatta a Bajnai-kormány teljesítményét, emlékeztetve: a sikeres válságkezelés eredményeképpen nyílik lehetőség arra, hogy az elkövetkező években növekedési pályán legyen az ország a modernizációs intézkedések bevezetésekor. Valódi "nemzetmentő munkát" végeztek, akik támogatták a kormányzati intézkedéseket - tette hozzá, megemlítve, hogy például feleakkora az infláció, mint nyolc évvel ezelőtt, de "egyedül Debrecen több pénzt kapott fejlejlesztésre, mint a Széchenyi terv összes forrása volt". (A fideszes képviselők derültek és közbekiabáltak.)Sokan most nem ismerik el ezt a teljesítményt, de a történelem a miniszterelnököt és a szocialista pártot fogja igazolni - hangoztatta végül Mesterházy Attila.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.