Mesterházy: ne csak válogassanak az őszödi jelentésekből!

Újabb fideszes politikai támadásnak nevezte Mesterházy Attila miniszterelnök-jelölt az Alkotmányvédelmi Hivatal által – részlegesen – közzétett őszödi jelentést egy fóti politikai fórumon.

Az Összefogás vezetője arról beszélt a Pest megyei településen, hogy 2011-ben pártelnökként már egyszer követelte Pintér Sándor belügyminisztertől, hogy hozzák nyilvánosságra az összes és teljes őszödi jelentést.

„Ne csak válogassanak belőle, ami megtetszik nekik. Ők vannak kormányon, ők a titokgazdák, nekik van joguk feloldani a titkosítást. Azt kértem, követeltem, hogy ezt az aktát, jelentést hozzák nyilvánossága. Tudják milyen választ kaptam? (…) Hogy ők nem kívánnak beleszólni baloldali pártok belső acsarkodásába és értsük már meg végre, hogy Magyarország és a magyar emberek már rég túl vannak az egész ügyön. Vagyis a belügyminiszter nem akarta nyilvánosságra hozni ezt az anyagot" - értékelte a helyzetet Mesterházy Attila.

"Ha nem akarta, akkor tudomásul vettük, majd ha kormányon leszünk, mi nyilvánosságra hozzuk (…) Lám, mit hoz az élet: az történt, hogy nyilvánosságra került ennek a jelentésnek egy részháttéranyaga. Ez azért fontos, mert megint nem a teljes dossziét, nem az összegző, konklúziókat levonó jelentést hozták nyilvánosságra, hanem egy úgynevezett csonka háttéranyagot dobtak csak ki a honlapjukra. Ezáltal természetesen azt akarják elérni, hogy eltereljék a figyelmet és megpróbáljanak újabb és újabb ékeket elhelyezni az Összefogáson belül” - folytatta Mesterházy.

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt hozzátette: miután négy év ellenzéki kormányzás alatt ezt a dokumentumot nem hozták nyilvánosságra, csak most, bő egy hónappal a választás előtt érezték az illetékesek ennek szükségességét, jól látszik, hogy az igazság feltárása helyett csakis kampánycélokat szolgálnak.

„Így is fogjuk kezelni az ügyet: amíg nincs teljes körű nyilvánosság, addig ez egy politikai támadás az MSZP és az összefogás pártjaival szemben. Szeretnénk jelezni, hogy sem ez a támadás, sem azok, amelyek az MSZP-t, vagy az Összefogást és politikusait érik majd a következő hetekben, nem fogják tudni megosztani, nem fogják tudni szétrobbantani az összefogást. Az ilyen támadások ezt az összefogást erősebb, elszántabb és keményebb küzdelemre sarkallják (…) Ez egy kampányfogás, egy aljas támadás, egy gyáva és hazug politika része!” fogalmazott Mesterházy.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.