Mesterházy: gyenge PR-brosúra a Fidesz választási programja

Gyenge PR-brosúrának nevezte a Fidesz választási programját az MSZP miniszterelnök-jelöltje Sopronban újságíróknak nyilatkozva pénteken.

Mesterházy Attila szerint az anyag politikai szlogengyűjtemény, amely csak általánosságokat tartalmaz, és még az elmúlt hetekben elhangzott konkrétumok sincsenek benne. Hozzátette: emiatt a Fidesz-program nem vethető össze a szocialisták elképzeléseivel.

Ezzel lehetetlenné teszi a Fidesz, hogy a választópolgárok tájékozottan, mérlegelve szavazhassanak. "Ez nem demokratikus magatartás, ez nem egy demokratának a magatartása" - jelentette ki a szocialista miniszterelnök-jelölt.     Ezért is egyike az MSZP három legfőbb feladatának - az elmúlt nyolc év eredményeinek bemutatása és a szocialisták jövőképének bemutatása mellett - leleplezni "más pártok szemfényvesztéseit vagy éppen hazugságait" - mondta.

A kampányrendezvényen a szocialista politikus arról beszélt, hogy a választásokon meg kell mutatni a csendes többség erejét, s ehhez minden voksra szükség van, aki pedig otthon marad, "az a Fidesz-Jobbik együttműködésre szavaz".

Mint mondta, az MSZP büszke arra, hogy soha nem tett különbséget ember és ember között, "a szocialista párttól soha senkinek nem kellett félnie".

Egy baloldali szavazó tud azzal a gondolattal együtt élni, hogy a szomszédja jobboldali - jegyezte meg a politikus, hozzátéve, visszafelé ez már nem áll, hiszen amint kiderül a baloldali szimpatizáns pártállása, győzködni kezdik őt az ellentábor tagjai.

Mesterházy Attila beszédében azt hangoztatta, "léteznek korrupt emberek, de nem léteznek korrupt közösségek", a jobboldal pedig úgy vádolja az MSZP-t, hogy közben 20-30 eljárás van fideszes politikusokkal szemben.

A rendezvényt egy fiatal férfi zavarta meg: papírra kézzel festett transzparensén a "népnyúzó bitangok ellen" protestált.

A karzaton végrehajtott akció ellen a helyi művelődési házat megtöltő mintegy négyszáz, zömében idős ember pfújolással, fütyüléssel tiltakozott. Egy férfi kézzel, egy nő retiküllel csapta nyakon a demonstrálót, majd mások kituszkolták a teremből, plakátját pedig kettétépték.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.